511 444 401

Lázně Nimnica

Nimnica leží mezi Púchovem a Považskou Bystricí. Lázně Nimnica jsou nejmladší slovenské lázně; jsou minerální perlou Slovenska. Indikačně jsou zaměřeny na léčbu chorob cest dýchacích (záněty průdušek, zápaly plic, stavy po operacích horních cest dýchacích...).
Kursalon je super posedenie aj obsluha na úrovni
Bola som spokojná
Kladne hodnotím požičovňa bicyklov,možnosť turistiky,krásny park
neni čo dodat,,vyhovujuce
My sme spojojni tak, ako to je.
HOT
Víkendový wellness pobyt
Balnea Grand, Nimnica
2 nc. od 4750 Kč / pobyt
POPULAR
Prodloužený víkendový pobyt
Salvator, Nimnica
3 nc. od 5540 Kč / pobyt
TIP
Víkendový wellness pobyt
Veritas, Nimnica
2 nc. od 3690 Kč / pobyt
Relaxační a Wellness
Seniorské
Lázeňské a Ozdravné

Hotely

Pobyty

Turistické informace

Historie

Při hloubení základové jámy přehradní zdi se v roce 1953 pod úrovní hladiny Váhu objevila podezřelá voda, která byla čistá, ale trochu slaná, a šuměla. V rámci hydroteologického průzkumu se v několika vrtech zachytila uhličitá voda s vysokou koncentrací látek. To vzbudilo pozornost široké veřejnosti, a když se v některých případech pracovníků přehrady projevily i pozitivní zdravotní účinky, rozšířila se bleskurychle fáma o zázračné léčivosti těchto vod.

Poloha a klima

Nimnica je situovaná na úpatí výběžku  Javorníků nad Nosickou vodní nádrží zvanou Přehrada mládeže, v nadmořské výšce 300 m.n.m. Klimatické podmínky mají charakter podhorského podnebí s mírnými zimami a teplými léty.

Turistické zajímavosti

Blízká vodní nádrž přehrady, 12 km dlouhá a 1 km široká, je rekreační oblastí s možností plavby výletní lodí a vodních sportů. Je rájem ryb a vodních ptáků, které je možné sledovat z přehradní zdi. Pěší turistika po okolním lesoparku a do vzdálenějších Javorníků je ideální pro milovníky turistiky a cykloturistiky.

Okolí

V blízkém městě Púchov se nacházejí archeologické muzeum a muzeum kol, v Považskej Bystrici zříceniny Považského hradu. Lednické Rovne jižním směrem od lázní jsou známé sklářskou výrobou a Slovenským sklářským muzeem.

Přírodní léčivé zdroje

Pro léčebné účely se v Nimnici používá minerální voda z několika pramenů, které se kromě přehradního vřídla nově navrtali. Všechny nimnické prameny jsou alkalické kyselky s teplotou 10-15 ° C, se značným obsahem volného kysličníku uhličitého. Kromě draslíku, dusíku, vápníku, křemíku a chloru obsahují i ​​jód. Navzdory krátké existenci nimnických zřídel, mají již dnes pověst minerálních pramenů vzácných léčivých vlastností.

Mapa

Destinace v okolí

Hotely

Lázeňský hotel Balnea Grand
Nimnica
od 2290 Kč / noc
Léčebný dům Caritas
Nimnica
od 1630 Kč / noc
Léčebný dům Manín
Nimnica
od 1630 Kč / noc
Léčebný dům Salvator
Nimnica
od 1630 Kč / noc
Léčebný dům Veritas
Nimnica
od 1630 Kč / noc
511 444 401

Zavolejte!, Rádi poradíme.