511 444 401

Lázně Nový Smokovec

Nový Smokovec vznikl především jako léčebná osada. Byla první, ve které se začali léčit pacienti i v zimě. Postupně se funkce rozšiřovala i na služby turismu a vyrostl zde také lyžařský areál s méně náročnými terény. Osada Nový Smokovec je východiskem pro túry do dolin. KOUPELY NOVÝ SMOKOVEC patří k nejznámějším klimatickým lázním na Slovensku. Jsou situovány v centru VYSOKÝCH TATER - Tatranského národního parku (TANAP), pod Slavkovským štítem, v nadmořské výšce 1018 m.n.m. Komplex se nachází ve městě Vysoké Tatry, v městské části Nový Smokovec. Tato centrální poloha ve Vysokých Tatrách činí z našich lázní výchozí body pro turistiku, lyžování a klidné procházky po smokoveckém korzu a lázeňských chodníčcích. Součástí celého areálu lázní jsou čtyři hotely, kongresové centrum a restaurace Svišť.
Vaša ponuka z môjho pohľadu dostačujúca,som spokojná a doporučujem aj náročným návštevníkom....
Kulturne vyzitie je siroky pojem. Prijela jsem za cerstvym vzduchem, horami a hlavne poznani...
HOT
Rekreačni pobyt
Palace GRAND 1***+ a GRAND 2****, Nový Smokovec
od 1 nc. od 1660 Kč / noc
POPULAR
Ozdravný pobyt
Palace, Nový Smokovec
5 nc. od 5800 Kč / pobyt
TIP
Relaxační pobyt
Branisko, Nový Smokovec
3 nc. od 4430 Kč / pobyt
Relaxační a Wellness
Seniorské
Lázeňské a Ozdravné
Pro rodiny s dětmi

Hotely

Pobyty

Turistické informace

Historie

Zakladatelem této osady byl Dr. Mikuláš Szontagh (1843-1899), který si v roce 1875 pronajal od obce Velký Slavkov 20 hektarů pozemků v blízkosti dnešního Starého Smokovce, s cílem vybudovat na tomto území první klimatické sanatorium ve Vysokých Tatrách. Klimatická léčba byla v té době balneologickou novinkou, která začala vážně konkurovat "klasickým" vodoléčebným a bahenním procedurám.

Poloha a klima

Lázně Nový Smokovec leží na západním okraji osady Starého Smokovce, na úpatí Slavkovského štítu v nadmořské výšce 995 m.n.m.

Turistické zajímavosti

Přímo v lázních si můžete v letních, ale v zimních měsících zaplavat v termálním bazénu nebo absolvovat pěší túry po turistické značené stezce, resp. v lázeňském parku procházejícím do lesoparku.

Okolí

V okolí se nachází několik jeskyň, které svéráznými unikátními črtami zvýrazňují tajuplnost podzemí. Jsou to například Belianská jeskyně, Demänovská jeskyně svobody, Demänovská ledová jeskyně či Dobšinská ledová jeskyně.

Mapa

Destinace v okolí

Hotely

Apartmány Família Smokovec***
Nový Smokovec
od 1450 Kč / noc
Lázeňský hotel Palace GRAND 1***+ a GRAND 2****
Nový Smokovec
od 1370 Kč / noc
Lázeňský hotel Branisko***
Nový Smokovec
od 1420 Kč / noc
Lázeňský hotel Palace***
Nový Smokovec
od 1050 Kč / noc
511 444 401

Zavolejte!, Rádi poradíme.